У переліку об'єктів реформування вже 690 друкованих ЗМІ - Держкомтелерадіо

У переліку об'єктів реформування вже 690 друкованих ЗМІ - Держкомтелерадіо

Укрінформ
Зведений перелік об'єктів реформування сьогодні включає 690 комунальних та державних друкованих ЗМІ.

Про це поінформував перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак під час засідання колегії комітету, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"На сьогодні у Зведеному переліку маємо 690 комунальних і державних друкованих видань. Це всупереч тому, що початку цієї реформи, за прогнозами НСЖУ, до неї були готові лише 50", - сказав  Червак.  

Водночас він зазначив, що з цих 690 лише 60 друкованих ЗМІ та редакцій - учасників першого етапу здійснили перереєстрацію. 

"Це дуже маленька цифра. Це є найбільша проблема сьогодні видань, які реформуються. Тобто є бажання, є політична воля і немає знання, а що далі робити для набуття нового статусу", - підкреслив Червак.  

У цьому зв'язку він звернув увагу на презентований нещодавно Національною спілкою журналістів довідник, який дає відповіді на багато питань для тих, хто розпочав процес реформ. В ньому покроково розписано, що треба вчинити, щоб врешті-решт у Держреєстрі мати новий статус.

За словами посадовця, друга проблема, яку має вирішити закон "Про внесення змін до Закону України "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації" щодо удосконалення механізму реформування друкованих засобів масової інформації", - в частині взаємовідносин органів місцевого самоврядування і колективів редакцій. 

"Виникають конфлікти, є судові провадження, і це пов'язано із органами місцевого самоврядування і редакціями. Цей конфлікт в основному такий, що є закон і обласна чи районна рада має ухвалити рішення стосовно видання, але вона ніби і не порушує закон, але і решення не приймає, або приймає рішення і не публікує його і воно не може набути чинності. Тому виникла необхідність всі проблемні питання, пов'язані із процесом реформування вирішити шляхом прийняття нового закону", - пояснив перший заступник голови Держкомтелерадіо. 

Він підкреслив, що якщо цей закон, підготовлений Держкомтелерадіо у співпраці з народними депутатами, медійними організаціями та НСЖУ, цього року буде ухвалений, то багато питань, включно з фінансовими, будуть позитивно вирішуватися.    

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-