Суд залишив

Суд залишив "клименківцю" 100 мільйонів застави

Укрінформ
Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення Печерського райсуду щодо обрання запобіжного заходу колишньому керівнику ДПА у Харківській області Станіславу Денисюку. 

Згідно з ухвалою першої судової інстанції підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням розміру у 100 млн 320 грн.

Як зазначається в повідомленні, підозрюваний заставу не вніс та вирішив оскаржити запобіжний захід. Його захист наполягав на скасуванні запобіжного заходу.

"Однак суд відхилив доводи адвокатів та залишив запобіжний захід без змін", - наголосили в ГПУ.

За попередніми даними досудового розслідування, екс-очільник харківської податкової адміністрації у період липень-грудень 2011 року, працюючи на керівній посаді та беручи участь у злочинній організації екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, завдав державі збитків на загальну суму понад 308 млн грн.

"На даний час у власності колишнього податківця та його родини знаходиться майно загальною вартістю майже 120 млн грн. В той же час сукупний дохід сім’ї починаючи з 1998 року склав майже 41,5 млн грн", - зазначили в Генпрокуратурі.

Також у рамках досудового розслідування на 9 об’єктів нерухомості та 6 автівок накладено арешт. Загальна середньоринкова вартість цього майна становить 48 млн грн, заявили у відомстві, додавши, що таким чином забезпечується можливість відшкодування збитків, нанесених державі незаконною діяльністю.

Як нагадали в ГПУ, ряд колишніх податківців підозрюються в тому, що, виконуючи вказівки екс-президента Віктора Януковича та екс-міністра Клименка, організували та забезпечили незаконну діяльність так званих "податкових майданчиків" або "програмних підприємств", які протягом 2011-2014 років стали інструментами незаконного та контрольованого ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору економіки на користь керівника та членів злочинної організації, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України (участь в злочинній організації та зловживання службовим становищем).

"Таким чином, станом на ранок 23 червня запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою обрано 18 підозрюваним із 24 затриманих колишніх посадовців", - йдеться в повідомленні. 

Як повідомлялося, 24 травня у ході спецоперації Військової прокуратури та Нацполіції було проведено 454 одночасні обшуки у 15 областях, під час яких затримали понад 20 екс-керівників обласних податкових адміністрацій. Поліція заявила, що зібрала докази, що податкова служба часів Януковича під керівництвом Клименка завдала державі збитків на суму 95,921 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-