"Мукачівська справа": усіх бійців ПС виправдали та відпускають

Фото
Укрінформ
Мукачівський міськрайонний суд зняв обвинувачення в бандитизмі, перекритті магістралей, погрожуванні вбивством із чотирьох бійців Правого сектору (ПС). За іншими статтями їм  присудили по 3 роки 9 місяців кожному, цей термін вони повністю відбули.

Про це повідомляють адвокати бійців ПС Олена Сторожук та Роман Бухтояров у Фейсбуці.

«Загалом отримали кожен по 3 роки 9 місяців, що повністю відбуто шляхом зарахування попереднього ув'язнення», - написала Олена Сторожук 

«Трьох хлопців виправдано по 4 статтях – по бандитизму, погрозі вбивством, перекриттю автошляхів,  Бурчу - по 6 статтях, бо по ньому було окремо 2 епізоди», - повідомив Роман Бухтояров. 

Громадська активістка Алла Хаятова деталізувала моменти вироку для кожного із чотирьох підсудних:

«Володимир Бурча точно вже на волі, санкцію відбуто! Щодо Горбенка - теж термін відбутого покарання вже перевищує, від відбування покарання звільнити! Мунчак – так само! Щодо Деяка треба рахувати, бо він через певні перипетії має менший термін у СІЗО, ніби виходять чотири місяці, але запобіжний (захід - ред.) не змінено до вступу вироку, ніхто його не садить. Судді оголошують, що хлопці на цей момент вже відбули ув'язнення, яке зараховується як 3 роки і 8 місяців (за законом Савченко, бо день в СІЗО за два під вартою), і якщо призначене буде меншим, під варту не братимуть. Запобіжні (поруки) нікому не змінили» , - написала Хаятова. 

Як повідомляв Укрінформ, 11 липня 2015 року у місті Мукачево сталася збройна сутичка між бійцями Правого сектору та людьми із оточення депутата Михайла Ланя, правоохоронцями. Приводом до конфлікту став розподіл контрабандних потоків через кордон. У результаті сутички були поранені та вбиті. Винуватими у цих подіях визнано усі три сторони конфлікту, щоправда підсудними є тільки бійці ПС.

Хлопців утримували у СІЗО майже два роки, обвинувачували за низкою статей Кримінального кодексу, серед яких бандитизм, незаконне зберігання зброї, перекриття шляхів, завдання тяжких тілесних ушкоджень, тероризм. На одному із останніх засідань прокурор вручив правосекторівцям змінене обвинувачення, в якому вже не було ст. 258 Кримінального кодексу України («терористичний акт»).  Згодом їх звільнили на поруки народного депутата Михайла Головка та мера міста Сколе Володимира Москаля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-