Прокуратура Києва заперечує поширення секретних даних у справі Гужви

Прокуратура Києва заперечує поширення секретних даних у справі Гужви

Укрінформ
Прокуратура спростовує поширену інтернет-виданням "Страна.ua" інформацію про начебто розповсюдження нерозсекречених відеодоказів у розслідувані кримінального провадження стосовно керівника видання Ігоря Гужви. 

Про це йдеться на сайті прокуратури міста.

"Прокуратура міста Києва у зв’язку з поширенням недостовірної інформації інтернет-виданням "Страна.ua" з приводу оприлюднення у ЗМІ начебто нерозсекречених відеодоказів у розслідувані кримінального провадження стосовно керівника інтернет-видання "Страна.ua", повідомляє, що згадані прокурором у судовому засіданні протоколи за результатами проведення негласних слідчих дій – є матеріалами, з яких на підставі постанови прокурора у провадженні та відповідним погодженням керівника прокуратури - заступника прокурора міста Києва С. Репецького 23.06.2017 знято грифи таємності", - йдеться у повідомленні.

Відсутність копій вказаних протоколів в матеріалах, доданих до клопотання про обрання запобіжного заходу, пов’язане із законодавчою забороною виготовлення таких копій, повідомляє прокуратура. 

Крім того, частина матеріалів, продемонстрованих 23 червня 2017 року генеральним прокурором України (зокрема, відео-файли з камер відеоспостереження ресторану) – це докази, отримані раніше за запитом прокурора.

 Також прокуратура підкреслює, що у зв’язку з тим, що 23 червня у Житомирі генпрокурор Юрій Луценко проводив нараду за участю керівників місцевих та регіональних прокуратур, заступника прокурора міста Києва Репецького було визначено виконувачем обов’язків прокурора міста Києва. Відповідно до своїх повноважень Репецький був уповноважений на здійснення погодження рішення процесуального керівника про зняття грифу таємності з частини матеріалів, зібраних під час проведення негласних слідчих дій стосовно Гужви.

Як повідомлялося, 23 червня головному редактору інтернет-видання "Страна.ua" Ігорю Гужві вручено повідомлення про підозру у вимаганні грошей (ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України). 24 червня Шевченківський районний суд Києва обрав для керівника інтернет-видання "Страна.ua" Ігоря Гужви запобіжний захід у вигляді арешту терміном на два місяці з альтернативою застави в сумі 544 тис. грн.

26 червня за головного редактора видання "Страна.ua" Ігоря Гужву внесли заставу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-