Заради статусу біженців у Німеччині українська родина вдавала сирійців

Заради статусу біженців у Німеччині українська родина вдавала сирійців

Укрінформ
У понеділок у німецькому Мюнстері розпочинається розгляд справи за позовом сім'ї українців, яка отримала офіційний статус, видавши себе за сирійських біженців. 

Про це повідомляє Die Welt.

"Сім'я з України отримала статус біженців, видавши себе за сирійців. Коли шахрайство розкрилося, їх вимогу про надання притулку було відхилено. Але сім'я подала до суду", - йдеться в повідомленні.

Позивачі приїхали до Німеччини у вересні 2014 року і подали прохання про надання притулку, заявивши, що в Сирії їх переслідують. Федеральне відомство у справах міграції і біженців у Нюрнберзі схвалило це прохання в березні 2015 року. При цьому не було проведено особистої співбесіди, прохання було розглянуто за письмовою заявою.

Після цього сім'я прибула у притулок для біженців у Мюнстері і начала хвалитися публічно про те, як змогла отримати статус, не знаючи ані слова арабською, як легко обдурити німецьких чиновників. Ця інформація була доведена до відомства, і 13 квітня 2016 року рішення про надання статусу біженців було анулювано. 

Тепер сімейство судиться, апелюючи до статті про захист конфіденційності.

Експерти назвали це "курйозним випадком". І сумніваються, що українцям вдасться відстоятися свої права на отримання притулку.

Раніше цього року, як повідомляє Укрінформ, статус біженця отримав, видавши себе за сирійця, старший лейтенант бундесверу, який теж не знав арабської.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-