Справа про держзраду: обвинувачення нагадало, скільки допитів проігнорував Янукович

Справа про держзраду: обвинувачення нагадало, скільки допитів проігнорував Янукович

Укрінформ
Відповідно до Кримінального процесуального кодексу України є всі законні підстави для здійснення спеціального судового провадження щодо Віктора Януковича. 

Про це заявив прокурор Руслан Кравченко журналістам у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відповідно до КПК України зараз відбувається судовий розгляд даної справи. І приймає рішення зараз тільки суд: ні сторона захисту, ні сторона обвинувачення не приймає рішення. Янукович обвинувачений, який розшукується, знаходиться в розшуку та перебуває за межами території України, а саме на території Російської Федерації. Відповідно до КПК України є всі підстави законні для здійснення спеціального судового провадження. Янукович може і, я вважаю, зобов'язаний прибувати на виклик суду, але він це не робить з метою ухилення від кримінальної відповідальності, на думку сторони обвинувачення", - заявив Кравченко.

Окрім того, прокурор нагадав, що суд сьогодні вирішив перенести судове засідання у зв'язку з тим, що "для прийняття рішення щодо здійснення спеціального судового провадження, тобто заочного, необхідна повторність нез'явлення самого обвинуваченого Януковича".

"Але сторона обвинувачення вважає, що повторність нез'явлення Януковича уже є. Більше п'яти разів він викликався до слідчого під час здійснення досудового розслідування , а також більше п'яти разів викликався саме Оболонським районним судом. І сторона обвинувачення вважає, що на даній стадії, на даний час, уже є повторність нез'явлення Януковича", - наголосив Кравченко.

Як повідомлялося, Оболонський райсуд Києва у понеділок, 26 червня, розпочав розгляд справи про держзраду Януковича по суті. Однак обвинувачений не з'явився на засідання.

Суд 22 червня офіційно викликав Януковича на найближчі 10 засідань, що заплановані на 26 червня, 29 червня, 6 липня, 12 липня, 13 липня, 3 серпня, 10 серпня, 17 серпня, 23 серпня, 31 серпня.

Януковичу повідомлено про підозру у вчиненні державної зради, пособництві представникам влади Росії, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, в порушення порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни.

У січні Печерський районний суд Києва дав дозвіл на заочне розслідування справи Януковича.

Прокуратура в березні направила до суду справу про державну зраду екс-президента, і 4 травня Оболонський районний суд Києва почав підготовче засідання у справі.

Суд дозволив Януковичу брати участь в засіданні шляхом відеоконференції, однак адвокати обвинувачуваного не забезпечили таку явку екс-президента в суді.

Сам екс-президент Янукович, який втік до Росії після розстрілів протестувальників на Майдані, звинувачення відкидає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-