Пішов з життя ректор Харківського авіаційного інституту

Пішов з життя ректор Харківського авіаційного інституту

Укрінформ
У суботу, 24 червня, на 71 році життя помер ректор Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» доктор технічних наук, професор Володимир Кривцов.

Співчуття з приводу втрати рідним, близьким та колегам вченого висловила міністр освіти та науки Лілія Гриневич, повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

"З життя пішов видатний учений, який присвятив понад 40 років свого життя розвитку інженерних наук в Україні. Він став автором і співавтором більш ніж 200 наукових праць, лауреатом Державної премії України в галузі науки і техніки за розроблення теоретичних засад і впровадження високопродуктивних технологій, що підвищують ресурс і надійність роботи деталей і вузлів двигунів. Саме під його керівництвом найстаріша аерокосмічна школа країни - ХАІ - набула статусу Національного аерокосмічного університету. ...Висловлюємо щирі співчуття близьким і рідним, усім, хто знав та працював з Володимиром Кривцовим", - йдеться у повідомленні міністерства.

Володимир Кривцов у 1971 р. закінчив Харківський авіаційний інститут за спеціальністю «Виробництво літальних апаратів». Спеціалізувався у галузі технології виробництва літальних апаратів.

З березня 1989 р. по лютий 1998 р. працював проректором з наукової роботи ХАІ, з лютого 1998 р. очолив Харківський авіаційний інститут.

Був головним редактором фахового видання «Авіаційно-космічна техніка і технологія», також входив до складу Ради з питань науки та науково-технологічної політики при Президентові України (з березня 1996 р.), очолював науково-методичну раду за напрямком «Авіація та космонавтика» Міністерства освіти і науки України, керівник відділу аерокосмічної техніки АІНУ.

Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки (2001 р.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-