Справа Гужви: посередника триматимуть під домашнім арештом

Справа Гужви: посередника триматимуть під домашнім арештом

Укрінформ
Шевченківський суд Києва задовольнив клопотання прокуратури щодо посередника, затриманого разом із головредом видання "Страна.ua" Ігорем Гужвою, і обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Про це повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець журналістам у суботу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд задовольнив клопотання, застосувавши до нього (затриманої разом із Гужвою особи - ред..) цілодобовий домашній арешт на території міста Харкова", - заявила Максимець.

За її словами, ухвала суду діє протягом 60 діб, але сторона захисту може подати на неї апеляцію. 

Як повідомлялося, ввечері 22 червня генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Гужву затримали за підозрою у вимаганні й отриманні 10 тисяч доларів за нерозміщення компрометуючих матеріалів на діючого політика. 

Народний депутат від Радикальної партії Дмитро Лінько заявив, що головний редактор видання "Страна.ua" вимагав у нього гроші нібито за відмову від публікації компрометуючих матеріалів.

Натомість сам Гужва стверджує, що це Лінько пропонував йому гроші за нерозміщення копромату.

Тим часом Генпрокуратура оприлюднила оперативне відео у справі Гужви, на якому зафіксовано посередника, який отримує мічені гроші і заносить їх в кабінет Гужви.

За даними прокуратури Києва, посередник у справі Гужви пішов на співпрацю зі слідством і дає викривальні свідчення щодо обставин кримінального провадження.

Сьогодні, 24 червня, Шевченківський райсуд має обрати запобіжний захід Гужві. Прокуратура вимагає для нього арешт з можливістю внесення застави у 3 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-