СБУ виявила оборудку

СБУ виявила оборудку "хіміків" на десятки мільйонів

Фото
Укрінформ
Співробітники СБУ запобігли виникненню надзвичайних ситуацій на аміакопроводі державного підприємства «Укрхімтрансаміак», колишнє керівництво якого привласнило понад 130 мільйонів гривень, 

Ці кошти були передбачені, на утримання в належному стані цього об’єкту критичної інфраструктури підвищеної небезпеки, повідомляє прес-центр СБУ. 

“Правоохоронці встановили, що топ-менеджмент підприємства, призначений за часів екс-президента Януковича, протягом 2012-2016 років привласнив понад сто тридцять мільйонів гривень Укрхімтрансаміаку. Ці гроші мали спрямовуватись на підтримку функціонування аміакопроводу у безпечному для населення стані. Дії посадовців створили реальні передумови для виникнення екологічної катастрофи через утримання аміакопроводу в неналежному стані”, - наголошується в повідомленні. 

Співробітники СБУ спільно з Генеральною прокуратурою задокументували факти розкрадання коштів держпідприємства колишнім топ-менеджментом. 

Зазначається, що під час санкціонованих судом обшуків в офісі Укрхімтрансаміаку правоохоронці вилучили документацію та інші докази, які підтверджують причетність екс-чиновників до укладання збиткових та фіктивних договорів про виконання робіт, надання послуг та постачання товарно-матеріальних цінностей. 

Триває досудове розслідування у низці кримінальних проваджень за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366, ч. 1 ст. 367 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. 

Як повідомлялося, Генпрокуратура спільно з СБУ 22 червня провела обшук на державному підприємстві «Укрхімтрансаміак».

Як заявили тоді у ГПУ, обшук проведено в рамках розслідування низки епізодів злочинної діяльності службових осіб ДП «Укрхімтрансаміак», які пов’язані з проведенням на підприємстві удаваних конкурсних торгів, внаслідок яких державі завдано збитків на суму понад 230 млн грн.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-