Можна оголосити купу реформ, але без комунікації ефект буде нульовим - Джапарова

Можна оголосити купу реформ, але без комунікації ефект буде нульовим - Джапарова

Укрінформ
Якими б корисними не були реформи, без відповідного рівня комунікації ефекту від них не буде.

Про це заявила перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова на Першому Всеукраїнському форумі фахівців у сфері урядових комунікацій "Єдиний голос", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми можемо оголошувати купу реформ, реально крутих реформ, корисних для суспільства, впроваджувати їх, але якщо ми не в змозі пояснити суть цих реформ, то тоді ціна реформ нульова фактично", - сказала Джапарова.

У цьому контексті вона наголосила на важливості розуміння урядовими прес-секретарями та спеціалістами з комунікацій суті реформ та мови, якою нести інформацію про них громадянам.

Водночас посадовець підкреслила, що фахівці у сфері урядових комунікацій мають виконувати не "сервісну функцію" з написання, наприклад, прес-релізів, а й управлінську, тобто спілкуватися з людьми, аналізувати й робити висновки щодо того, як громада може зреагувати на запровадження тієї чи іншої реформи.

"Головне завдання комунікатора - це не просто бути голосом або сервісною функцією міністра чи керівництва будь-якої інституції, а й бути голосом громади й впливати на ухвалення рішень", - зауважила Джапарова.

За її словами, у цьому питанні важливу роль відіграє саме система стратегічних комунікацій - як робота на випередження.

У свою чергу прес-секретар Прем'єр-міністра і лідер "Єдиного голосу" Дмитро Столярчук зазначив, що без налагодження ефективної комунікативної лінії будь-які реформи можуть опинитися перед серйозними загрозами.

"Будь-які рішення, навіть державні, якщо виробляються без спеціалістів із комунікацій, несуть у собі великі ризики й загрози", - переконаний Столярчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-