23 червня: народний календар і астровісник

23 червня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Тимофієві знамення; добро як квітка, зло як клітка.

Православна церква цього дня вшановує пам’ять священномученика Тимофія, який був єпископом в містечку Прусі (нині турецьке місто Бурса). Він загинув мученицькою смертю за правління імператора Юліана Відступника. Ще за свого життя Тимофій уславився чудотворінням, не припинилися дива і по його смерті.

На Тимофія придавали значення різним знакам, наділяючи їх особливим, пророчим змістом, щоправда, здебільшого негативним. Їх так і називали: «Тимофієві знамення». Приміром, миші цього дня віщували неврожай, голодний рік. Побачиш у лісі змію – невдовзі потрапиш у небезпечну ситуацію. Лягали на землю й слухали її: якщо чувся стогін – хтось із близьких захворіє або велика пожежа буде. Гавкіт собак віщував сварку, зграя ворон, що летіли з-за лісу, були провісниками мору, а коли хто побачить у небі вогняний хрест – бути великій війні. Найліпше цього дня було нічого такого не примітити. 

Іменинники сьогодні Тимофій, Василь, Іван, Олександр, Павло, Антоніна.

Сьогодні 29-ий місячний день і його символ, якщо ви забули – Спрут, Майя. Тобто, вкрай негативний день. Його ще називають днем Гекати, або сатанинським днем. Звісно, це зовсім не означає, що сьогодні навколо нас серед білого дня літатимуть відьми, стрибатимуть рогаті-хвостаті, чи творитиметься суцільний полтергейст. Утім, пам’ятати про те, що це не найсприятливіша в енергетичному плані доба місячного календаря – не завадить. Дуже обачним сьогодні треба бути з обіцянками, різного роду повідомленнями, чутками. Ризик потрапити в пастку обману і стати жертвою маніпуляцій – дуже великий. Натомість додайте в сьогоднішній день трішечки більше терпимості, трішечки більше любові, чуйності – і він засяє як діамант. Добро як квітка, а зло як клітка. Захищайте себе й власну домівку молитвою, запаліть свічку, покадіть ладаном, випікайте хліб, займайтеся домашніми справами. Уникайте темряви, мутної води, виробів із рогу і кістки. Планувати і починати нові справи не на часі. Тож мудрості та розважливості всім у всьому!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1983 році – +6,5, а найтеплішим у 1946 –  +33,1.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-