Курсанти Національної академії СБУ шукають непохованих солдат Другої світової

Курсанти Національної академії СБУ шукають непохованих солдат Другої світової

Фото
Укрінформ
Курсанти Національної академії СБУ за два роки пошукових робіт виявили у березанському лісі на Київщині та в селах Раковичі й Гута-Забілоцька Житомирської області останки 55 воїнів, загиблих під час Другої світової війни.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

«За цей час молодь Академії спільно представниками Всеукраїнської громадської організації «Закінчимо війну» знайшла рештки 55 воїнів Другої світової війни, особисті речі загиблих, фрагменти бронетехніки й уламки зброї.

Зокрема, на останніх розкопках у селі Гута-Забілоцька, що тривали з квітня ц.р. до Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни, курсанти натрапили на рештки двадцяти шести воїнів. На жаль, їх неможливо ідентифікувати. Експерти не виключають, що молодь знайшла засипаний землею бліндаж, який після відступу ворога наші солдати використали для санітарного поховання загиблих товаришів», - йдеться у повідомленні.

Як підкреслили в СБУ, “невідомі воїни, віднайдені на Житомирщині та Київщині, цьогоріч будуть гідно похоронені”.

При цьому у відомстві нагадали, що торік 22 червня у День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни біля меморіалу «Баришівський котел» відбулося урочисте перепоховання захисників України, знайдених курсантами і пошуковцями. Під час мітингу-реквієму за участю голови СБУ Василя Грицака оборонці Києва були поховані у братській могилі з усіма військовими почестями й поминальним молебнем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-