Українські фахівці з реабілітації стажуватимуться у США

Українські фахівці з реабілітації стажуватимуться у США

Укрінформ
Українські фахівці з фізичної терапії, ерг-терапії та реабілітації проходитимуть стажування в Національному військово-медичному центрі «Волтер Рід» у США.

Про це інформує прес-служба Мінсоцполітики.

«У Мінсоцполітики під головуванням начальника Управління у справах ветеранів та учасників АТО Олександри Тарасової відбулося засідання Координаційної Ради проекту Трастового Фонду НАТО з медичної реабілітації. Серед інших питань йшлося і про направлення українських фахівців з фізичної терапії та ерг-терапії, а також реабілітації до США - для проходження ними стажування в Національному військово-медичному центрі «Волтер Рід», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, центр уже дав згоду на прийняття трьох спеціалістів. Найближчим часом Міноборони, Мінсоцполітики та МВС мають визначитися з конкретними кандидатурами. Стажування триватиме місяць.

Окрему увагу члени Ради приділили обговоренню реалізації освітнього проекту Трастового Фонду НАТО, зокрема, впровадженню освітньої спеціальності навчання протезистів/ортезистів-технологів категорії II за стандартами Міжнародної спільноти протезистів та ортезистів (ISPO) в Україні.

Координаційна Рада розглянула й інші питання. Зокрема, заслухала рекомендації радника з медичних питань Трастового Фонду НАТО Золтана Векерді за підсумками його піврічної діяльності щодо підвищення ефективності системи реабілітації в Україні, а також обговорила майбутню участь українських військовослужбовців у марафоні морської піхоти США у 2017 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-