Гриневич хоче збільшити використання української у школах з мовами нацменшин

Гриневич хоче збільшити використання української у школах з мовами нацменшин

Укрінформ
Міністерство освіти і науки планує збільшити у школах, де навчання ведеться мовами нацменшин, обсяги використання державної мови.

Про це на розширеному засіданні комітету ВР з питань освіти та науки з підготовки закону "Про освіту" до другого читання сказала міністр освіти та науки Лілія Гриневич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми стоїмо на позиціях , що маємо у школах національних меншин збільшувати, розширювати використання української мови. ... Ми будемо пропонувати нові навчальні плани для шкіл з мовами національних меншин. Ми передбачили і пропонуємо про визначення освітніми законами, що на кожному щаблі в рамках школи буде збільшуватися використання української мови", - сказала Гриневич. 

У цьому зв'язку міністр назвала неприпустимою ситуацію, коли випускники шкіл, де викладання ведеться мовами нацменшин і за бюджетний кошт, не володіють державною мовою.

За її словами, в початковій школі навчання проводитиметься як мовою національної меншини, так і українською. Надалі передбачається більшення кількості предметів, які вивчаються українською. І таким чином, на думку міністра, можливо вийти на нормальний рівень знання державної мови при закінченні загальної середньої освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-