Нові процессуальні закони дозволять ефективніше виконувати судові рішення – Шкляр

Нові процессуальні закони дозволять ефективніше виконувати судові рішення – Шкляр

Укрінформ
Новації, що передбачені змінами до процесуального законодавства, сприятимуть економії часу та коштів учасників виконавчого провадження.

Про це йдеться у коментарі заступника міністра юстиції України з питань виконавчої служби, члена Ради з питань судової реформи Сергія Шкляра, переданому Укрінформу.

Ухвалення закону "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів" (відповідний законопроект № 6232 парламент напередодні ухвалив у першому читанні) забезпечить ефективність і прозорість виконавчого провадження, а також якість судового контролю за виконанням судових рішень.

"Новації, що передбачені змінами до процесуального законодавства, сприятимуть економії часу та коштів учасників виконавчого провадження, а також коштів держаного бюджету, забезпечуватимуть ефективність та прозорість виконавчого провадження та якість судового контролю за виконанням судових рішень", - наголосив Шкляр.

Як зазначається, законопроект № 6232 вносить зміни до Закону України "Про виконавче провадження", яким посилює судовий контроль за виконанням судових рішень, як це передбачено змінами до Конституції в частині правосуддя. 

Так, відповідно до передбачених змін, запроваджується Єдиний державний реєстр виконавчих документів, доступ до якого буде відкритий для сторін процесу. "Таким чином створюється єдина уніфікована процедура виконання судових рішень та ініціюється початок виконання таких рішень в електронній формі", - зазначається у коментарі. 

Крім того, змінами впроваджуються нові правила оформлення і видачі виконавчих документів, які виконуватимуться лише у випадку їх внесення до Єдиного державного реєстру виконавчих документів. 

Як повідомляв Укрінформ, 20 травня Верховна Рада ухвалила в першому читанні поданий та визначений Президентом як невідкладний законопроект № 6232 "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів". За ухвалення законопроекту за основу проголосували 253 депутати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-