Свідки повідомили про страту терористами на Донбасі 134 осіб - ГПУ

Свідки повідомили про страту терористами на Донбасі 134 осіб - ГПУ

Укрінформ
Свідки у кримінальному провадженні щодо вчинення на території Донецької та Луганської областей членами терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР" широкомасштабних та систематичних порушень законів і звичаїв ведення війни повідомили про масові страти, скоєні бойовиками "ДНР/ЛНР" і військовими РФ на Донбасі.

Про це свідчить відповідь Генеральної прокуратури України на запит РБК-Україна.

Зазначається, що на цей час у досудовому розслідуванні допитано як потерпілих понад 900 осіб, які безпосередньо утримувалися у полоні та зазнали тортур, катування та нелюдського поводження з ними з боку представників терористичних організацій.

"Зокрема, потерпілі повідомили, що вони були свідками вбивства 134 військовослужбовців та цивільних осіб, 121 з яких на цей час не ідентифіковано. Разом із тим, під час розслідування виявлені факти вбивства військовослужбовцями Збройних сил Російської Федерації та учасниками терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" полонених військовослужбовців та цивільних осіб. На цей час з показань допитаних потерпілих ідентифіковано 13 осіб, що були вбиті учасниками терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР", - йдеться у відповіді.

Підкреслюється, що, відповідно до показань, мали місце факти масових вбивств у містах Слов'янськ, Горлівка, Макіївка та в районі м. Іловайськ Донецької області. На причетність до вчинення вказаних злочинів на даний час слідчим шляхом перевіряється більше десяти осіб з числа бойовиків терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" та військовослужбовців Збройних сил РФ.

Минулого літа в доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини "Відповідальність за вбивства в Україні з січня 2014 по травень 2016 року" зазначалося, що в результаті страт на Донбасі загинули кілька сотень людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-