Укрпошта не ініціюватиме зростання тарифів і готова до спілкування з видавцями - НСЖУ

Укрпошта не ініціюватиме зростання тарифів і готова до спілкування з видавцями - НСЖУ

Укрінформ
Керівництво ПАТ "Укрпошта" підтверджує виконання зобов’язань щодо вчасного розрахунку з редакціями газет за прийняту передплату на друге півріччя 2017 року та не ініціюватиме нового зростання тарифів на газетну доставку.

Про це йшлося в ході зустрічі першого заступника генерального директора Укрпошти Олександра Чернявського та голови Національної спілки журналістів України Сергія Томіленка, інформує прес-служба НСЖУ.

"Укрпошта дотримується досягнутих домовленостей – і щодо поетапного запровадження тарифів у погодженому нами розмірі, і щодо розрахунків відповідно до умов договорів з редакціями. Ми маємо також цілісне бачення розвитку цієї важливої послуги – доставки газет за передплатою – і готові до спілкування з видавцями на майданчику НСЖУ", - наголосив Чернявський.

Зі свого боку, Томіленко підкреслив, що якість поштового зв’язку, особливо у райцентрах та селах, є предметом постійних нарікань з боку редакторів газет. І неякісна доставка разом із тарифною політикою та проблемою розрахунків є реальною загрозою для майбутнього української друкованої преси. Водночас готовність керівництва Укрпошти до діалогу дає можливість видавцям впливати на ситуацію з газетною доставкою.

"НСЖУ нині формує робочу групу з питань поштової доставки газет, хочемо на системній основі працювати з фахівцями Укрпошти. І хочемо, щоб під час вирішення фінансових питань і видавцями, і Укрпоштою захищалися і інтереси громадян на доступ до українського друкованого слова", - розповів Томіленко.

Керівники НСЖУ та Укрпошти домовилися про обмін інформацією щодо показників передплати, передачу на громадське обговорення проектів документів, які впливають на поштову доставку газет. Також домовлено про проведення у липні за підсумками передплати на друге півріччя 2017 року засідання робочої групи НСЖУ, участь в якому братиме керівництво Укрпошти.

Як нагадали в НСЖУ, на початку цього року Укрпошта не дотрималася графіку розрахунків перед редакціями національних та регіональних газет за проведену передплату. Водночас протести газетярів та НСЖУ викликала спроба різкого підвищення поштових тарифів на доставку.

Напружена ситуація у відносинах Укрпошти та видавців була предметом розгляду у березні на спеціальній урядовій нараді під керівництвом віце-прем’єра В’ячеслава Кириленка за участю міністра інфраструктури Володимира Омеляна та менеджменту Укпошти з керівництвом НСЖУ та представниками великих газет. Було досягнуто домовленостей, що Укрпошта запроваджуватиме нові тарифи на доставку газет поетапно: з 1 липня вони підвищаться лише наполовину від запланованого раніше зростання, а підвищення тарифів в повному обсязі розпочнеться з 1 січня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-