У Львові вшанували пам'ять розстріляних нацистами професорів

У Львові вшанували пам'ять розстріляних нацистами професорів

Фото
Укрінформ
Пам'ять польських професорів, розстріляних гітлерівцями на Вулецьких пагорбах у Львові у липні 1941 року, вшанувала громадськість обласного центру та представники Польщі.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі обласної ради.

«Напередодні річниці трагедії до меморіалу ученим, які були страчені нацистами у липні 1941-го, прийшли представники громадськості, влади міста й області, а також віце-прем’єр-міністр Республіки Польща, міністр культури та національної спадщини РП Пьотр Глінські, академічна спільнота Львова», - зазначила речниця облради Уляна Лаврик.

Опісля українська та польська делегації вшанували пам'ять новітніх Героїв України на Личаківському кладовищі.

Віце-прем’єр-міністр Республіки Польща, міністр культури та національної спадщини Республіки Польща Пьотр Глінські, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло спільно поклали квіти та запалили лампадки біля польського військового меморіалу у Львові, меморіалу Української Галицької армії, а також вшанували пам’ять борців за незалежність України на Полі Почесних поховань №67  та учасників антитерористичної операції на сході України на Полі Почесних поховань №76.

Також запалили лампадки на місцях поховань видатних діячів України та Польщі, що знайшли свій спочинок на Личаківському кладовищі.

Як повідомлялось, пам’ятник львівським ученим та науковцям, професорам львівських університетів, яких розстріляли нацисти у липні 1941 року, було відкрито 3 липня 2011 року. Подія була приурочена до 70-х роковин від часу трагічних подій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-