Заочний суд над Януковичем: обвинувачення не хоче викликати свідків

Заочний суд над Януковичем: обвинувачення не хоче викликати свідків

Укрінформ
Сторона обвинувачення вважає недоцільним допит свідків, про який раніше заявляв захист екс-президента Віктора Януковича, під час вирішення питання щодо спеціального судового розгляду.

Про це на брифінгу у п'ятницю заявив прокурор ГПУ Руслан Кравченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо свідків, які захист хоче допитати під час розгляду клопотання про здійснення спеціального судового провадження, то обвинувачення вважає, що це недоцільно при вирішенні даного питання. Але якщо суд прийме таке рішення, то ми будемо його поважати", - сказав Кравченко.

Також він зазначив, що кількість свідків, яка буде допитана під час розгляду справи про держзраду Януковича по суті, визначатиметься під час вирішення питання щодо порядку дослідження письмових доказів.

Водночас він не розкрив деталі щодо того, хто першим у якості свідка викликатиметься до суду над Януковичем по суті, "щоб сторона захисту не скористалася моїм повідомленням".

Як повідомлялося, за даними Генпрокуратури України, Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-