Адвокат Януковича скаржиться, що на суддю тиснуть, бо під ним

Адвокат Януковича скаржиться, що на суддю тиснуть, бо під ним "хитається крісло"

Укрінформ
Колегія суддів Оболонського райсуду столиці, яке веде підготовче засідання у справі про державну зраду  екс-президента Віктора Януковича, знаходиться під тиском, оскільки на головуючого суддю Владислава Дев'ятка до Вищої ради правосуддя надійшло декілька скарг від громадян.

Про це заявив адвокат Віталій Сердюк журналістам під час  перерви у підготовчому засіданні, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ми заявили про неможливість справляння правосуддя цим складом суду, поки не будуть розглянуті скарги, що знаходяться у Вищій раді правосуддя щодо головуючого у даній справі  судді Дев`ятка, тому що суд знаходиться під тиском", - сказав він.

Адвокат вважає за необхідне, аби у судовому засіданні у справі про держзраду Януковича була оголошена перерва до моменту розгляду ВРП скарг на головуючого у даній справі суддю.

"Суддя, по якому є дисциплінарне провадження, наслідком якого може бути його звільнення, повністю залежить від держави. У березні до Вищої ради правосуддя надійшли скарги від громадян на суддю Дев'ятка. Тривалий час вони не розглядаються і таким чином суддя знаходиться під тиском і загрозою звільнення", - зазначив Сердюк.

Він додав, що захист збирається звернутися до ВРП з проханням надати  копії скарг на суддю Дев'ятка. 

За даними Генпрокуратури, Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) ККУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-