У справі про фінансування тероризму посадовцями Укрзалізниці провели 28 обшуків

У справі про фінансування тероризму посадовцями Укрзалізниці провели 28 обшуків

Укрінформ
Головна військова прокуратура провела 28 одночасних обшуків житла, приміщень підприємств, у тому числі ПАТ "Укрзалізниці", у рамках розслідування провадження щодо фінансування тероризму.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури. 

"Встановлено, що ряд комерційних підприємств та посадових осіб публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця" організували постачання продукції підприємств, розташованих в "ЛНР"/"ДНР", для потреб ПАТ "Укрзалізниця", з виведенням державних коштів шляхом оплати через ряд фіктивних підприємств до бюджетів псевдореспублік", - йдеться у повідомленні. 

Крім цього, наголосили у ГПУ, зазначені особи, будучи представниками російських підприємств (в тому числі Федеральної вантажної компанії, яка перебуває під санкціями України), за сприяння посадовців Укрзалізниці вчинили дії щодо зменшення тарифів для російських компаній при укладанні договорів транзитних вантажних залізничних перевезень територією України.

"З метою збору доказів наразі проведено 28 одночасних обшуків житла, приміщень підприємств, у тому числі ПАТ "Укрзалізниці". Вилучено документи та готівку", - наголосили у ГПУ.

Досудове розслідування здійснюється у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 258-5 КК України (фінансування тероризму).

Слідство триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-