В асоціації адвокатів розповіли, що вилучили у Радецького під час обшуку

В асоціації адвокатів розповіли, що вилучили у Радецького під час обшуку

Укрінформ
Під час обшуку у кабінеті заступника голови Нацагентства з питань запобігання корупції Руслана Радецького правоохоронці вилучили оригінал його адвокатського посвідчення.

Про це повідомляє прес-служба Національної асоціації адвокатів України у Facebook.

"Наразі відомо, що адвокат м. Києва Руслан Радецький повернув оригінал свого свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю до Київської міської кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури за адресою вул. Білоруська, 30. Оригінал документа знайдено при обшуках, які відбуваються сьогодні", - йдеться у заяві.

Як ідеться у дописі, знайдений оригінал свідоцтва адвоката Радецького є "доказом того, що документи не передавалися належним чином" від Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії м. Києва до нових повноважних органів адвокатського самоврядування столиці.

"Разом з тим, для того, щоб охарактеризувати правомірність отримання цього свідоцтва, ще не достатньо фактів. Сподіваємося, що документи, які були підставою для видачі такого свідоцтва, будуть далі досліджуватися в ході слідства", - зазначають у НААУ.

При цьому наголошується, що свідоцтво про право на зайняття Радецьким адвокатською діяльністю було видано 2008 року, коли діяв інший закон “Про адвокатуру”. З січня 2013 року на підставі нового профільного закону Рада адвокатів України веде Єдиний реєстр адвокатів України і відповідає як за достовірність даних реєстру, так і документів, на підставі яких відбувається реєстрація адвокатів у ЄРАУ.

Як повідомлялося, працівники Нацполіції сьогодні провели обшуки у робочому кабінеті члена Національного агентства з питань запобігання та протидії корупції Руслана Радецького. Дозвіл на доступ до приміщення правоохоронцям надала голова НАЗК Наталія Корчак на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчі дії проводилися в присутності членів Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності при НААУ та Ради адвокатів Києва з метою дотримання особливостей процесуального статусу адвоката.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-