Кількість українських бранців у Росії за останній рік збільшилася - Геращенко

Кількість українських бранців у Росії за останній рік збільшилася - Геращенко

Укрінформ
Кількість українських політв'язнів, які утримуються Російською Федерацією, збільшилася.

Про це написала у Facebook перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Дуже болить, що за рік ми більше нікого не змогли витягти з російської в'язниці... Навпаки, збільшилася кількість політв'язнів - Роман Сущенко, Євген Панов, і, попри всі зусилля, поки що не вдається витягти їх, як і Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Миколу Карп'юка, Станіслава Клиха, Валентина Виговського, інших бранців, з чиїми родинами ми на контакті", - зазначила вона.

Геращенко розповіла про розмову з колишнім політв'язнем Юрієм Солошенком, якого разом із кримчанином Геннадієм Афанасьєвим звільнено рівно рік тому.

"Тільки-но телефонував Юрій Солошенко. Просив передати подяку Президенту, дипломатам, українським учасникам мінської групи і Святославу Цеголко (прес-секретар Президента - ред.) за свободу. Всім, хто допомагає з лікуванням, просив передати подяку і що почувається добре. Я була рада чути пана Юрія, а увечері буду рада обійняти Геннадія Афанасьєва. Рік тому ми зі Святом були щасливі виконати доручення Президента і забрати наших політв'язнів, звільнених завдяки важким переговорам", - написала перший віце-спікер.

Вона запевнила, що немає такої міжнародної зустрічі, де б Президент і "всі ми" не порушували питання бранців. Геращенко висловила сподівання, що Україна зможе визволити всіх утримуваних Росією політв'язнів.

Як повідомлялося, у грудні 2016 року в МЗС України зазначали, що їм відомо про політично вмотивоване утримання на території Росії не менше 17 українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-