Безвіз: в МЗС пояснили, з яких причин завертають на кордоні

Безвіз: в МЗС пояснили, з яких причин завертають на кордоні

Укрінформ
Аналіз дії безвізового режиму поїздок громадян України до ЄС свідчить, що режим працює системно, ускладнень перетину кордону немає.

Про це повідомив у Facebook Департамент консульської служби МЗС.

"Станом на 12 год. 13 червня до ЄС в’їхало 26 167 громадян України за біометричними паспортами, у тому числі 2910 – без віз. Кілька осіб повернуто з кордону. Кожен з випадків обгрунтований", - йдеться у повідомленні.

У департаменті уточнили, що причини повернення – накладена раніше заборона на в’їзд однією з країн ЄС та спроба в’їхати до ЄС за старим закордонним паспортом і без візи.

Водночас у МЗС зауважили, що ці кілька випадків на тлі понад трьох тисяч українців, як перетнули кордон ЄС без віз, є символічними, але й водночас сигналами для співвітчизників відповідально ставитися до наміру подорожувати до ЄС без віз.

Консули продовжують здійснювати моніторинг ситуації у міжнародних аеропортах країн Європейського Союзу та наземних пунктах пропуску.

Онлайн-консультацію з метою уточнення деталей щодо безвізу можна отримати у МЗС будь-якого дня з 8 до 21 год. за тел. 044-238-17-49 і 044-238-18-54.

"Інформація про перетин кордону без віз – динамічна, постійно змінюється, але загальна картина є зрозумілою: безвіз працює відповідно до вимог, необгрунтованих рішень щодо в’їзду немає, а громадяни охоче використовують право безвізових подорожей", - резюмували у департаменті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-