Вибух на шахті “Новодонецька”: у трьох постраждалих - до 60% опіків

Вибух на шахті “Новодонецька”: у трьох постраждалих - до 60% опіків

Укрінформ
Троє з чотирьох гірників, які вчора постраждали від вибуху метану на шахті "Новодонецька" у Білозерську, перебувають у тяжкому стані.

Про це повідомив у Facebook голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Наразі всі живі, але стан (особливо трьох) тяжкий – люди дістали опіки до 60 відсотків тіла", - йдеться у повідомленні.

Губернатор Донеччини зазначив, що, як доповідають медики, необхідними ліками та доглядом шахтарі забезпечені.

Тим часом, як повідомили Укрінформу в департаменті з корпоративних комунікацій холдингу ДТЕК, спалах стався з нез’ясованих причин, але небезпеки для життя немає.

Нині на шахті введено план з ліквідації події. Роботи на аварійній ділянці не ведуться. Ведеться моніторинг газової обстановки працівниками ДВГРС.

Для з'ясування обставин і причин події створена спеціальна комісія з розслідування за участю представників держпраці, адміністрації, профспілок і фонду соціального страхування.

У момент події в шахті перебувало 122 людини. Всі працівники піднялися на поверхню самостійно. Четверо з них дістали опіки легкого ступеню (I-II). Постраждалим була надана перша медична допомога, після чого вони були доправлені в опіковий центр міської лікарні Краматорська №3 для подальшого обстеження і призначення необхідного лікування.

ДТЕК входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов.

Як повідомляв Укрінформ, учора близько 22.00 внаслідок спалаху повітряно-метанової суміші на шахті «Новодонецька» ВАТ «ДТЕК Добропіллявугілля» постраждало четверо гірників. У шахті на той час перебувало 122 гірники, з них 29 - безпосередньо на аварійній ділянці. Опівночі їх усіх підняли на поверхню. Чотирьох постраждалих доправили до Краматорського опікового центру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-