Паспортна афера: росіянам у розшуку продавали українські документи

Паспортна афера: росіянам у розшуку продавали українські документи

Фото
Укрінформ
У Києві викрито та затримано учасників злочинної групи, які сприяли незаконному одержанню громадянства України особами, які перебувають у кримінальному розшуку, та їхній незаконній легалізації в Україні.

Про це повідомляє у понеділок прес-служба прокуратури міста Києва.

"У м. Києві викрито та затримано учасників злочинної групи, які сприяли незаконному одержанню громадянства України особами, що знаходяться у кримінальному розшуку, та їх незаконній легалізації в Україні", - йдеться у повідомленні.

Як встановлено слідством, учасниками злочинної схеми до структурних підрозділів Державної міграційної служби України надавалися підроблені документи, на підставі яких розшукувані особи отримували громадянство України та у подальшому укладали фіктивні шлюби з громадянками України. При цьому з метою максимально прискорити процес реєстрації шлюбу до територіальних відділів РАГСів надавались підроблені довідки про нібито вагітність цих жінок. У подальшому упродовж місяця шлюб розривався, а розшукувані особи залишалися на прізвищах фіктивних дружин.

Окрім того, деякі особи навіть імітували свою загибель на території України, щоб у подальшому бути знятими з розшуку у РФ.

"У такий спосіб зловмисники сприяли незаконній легалізації та унеможливленню подальшої ідентифікації 5 іноземних громадян, які перебували у розшуку за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. Серед них, зокрема, екс-начальник управління організації матеріально-технічного забезпечення МВС Російської Федерації, помічник заступника міністра МВС РФ, який розшукувався за розтрату бюджетних коштів, його пособник, організатор та учасники злочинних організацій та інші особи", - зазначили у прокуратурі.

В порядку ст. 208 КПК України вже затримано та повідомлено про підозру чотирьом особам, у тому числі помічнику заступника глави МВД РФ.

Крім того, у фігурантів провадження виявлено та вилучено велику кількість внутрішніх та міжнародних паспортів різних країн, підроблені посвідки на проживання, службові посвідчення, зброю, а також грошові кошти у сумі понад 230 тис. грн, 134 тис. дол., понад 14 тис. євро та 1,4 млн російських рублів.

Слідчі дії тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-