Радник Авакова: Зміна правил в'їзду росіян дозволить відсіяти

Радник Авакова: Зміна правил в'їзду росіян дозволить відсіяти "чергових кілерів"

Укрінформ
Можливе запровадження нових правил в'їзду до України для громадян Росії необхідне для недопущення дестабілізації в країні.

Про це в коментарі Укрінформу зазначив народний депутат від фракції "Народний фронт", радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Головне в цьому - щоб ми заздалегідь розуміли, за декілька днів, хто хоче до нас приїхати, перевірити, щоб наступним візитером не був черговий кілер, який намагається вбити чи Аміну Окуєву, чи здійснити замах на мене чи ще на когось", - сказав він.

За словами депутата, ініціатива міністра закордонних справ Павла Клімкіна зі створення системи попереднього інформування громадян Росії щодо наміру відвідати Україну  - "це як візовий режим".

"Тому що це є попередження про те, що є намір приїхати до України", - наголосив Геращенко.

Він повідомив, що має намір зустрітися у понеділок з очільником МЗС для обговорення, зокрема, і цього питання.

"Є багато цікавих думок, як це зробити (нові правила - ред.). Найголовніший перепон на шляху візового режиму з Росією - це те, що Росія може саботувати цю ситуацію і не видавати достатню кількість віз для українських громадян, які їздять до Росії. Будуть створені незручності, черги і таке інше", - пояснив депутат.

Він зауважив, що в разі політичного бажання можна було б зробити електронне оформлення віз "і все це було б переведено в автоматичний режим".

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив в ефірі телеканалу "1+1", що треба створити систему попереднього інформування громадян Росії щодо наміру відвідати Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-