Порошенко і Кіска поспілкувалися з дітьми, які їдуть на відпочинок до Угорщини

Порошенко і Кіска поспілкувалися з дітьми, які їдуть на відпочинок до Угорщини

Фото
Укрінформ
Понад 100 дітей зі східних регіонів України, а також з родин учасників АТО вирушили на відпочинок до Угорщини.

Про це повідомляє прес-служба Президента Порошенка. 

"Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко та Президентом Словацької Республіки Андреєм Кіскою зустрілися з дітьми, які поїдуть на відпочинок до Угорщини в рамках ініціативи "Книга добра". Більшість школярів-учасників проекту – діти українських військових, що брали участь в АТО", - йдеться у повідомленні.

"Це майбутнє України. Впевнений, що коли вони будуть дорослі, Україна вже буде членом ЄС. Ми все для цього робитимемо: будемо змінювати країну, будемо захищати нашу державу, будемо захищати демократію, свободу і волю", - сказав Порошенко.

Президент звернув увагу, що школярі тримали в руках прапорці України та Європейського Союзу і зазначив: "Це є символом єдності Європи і України".

Глава держави з дружиною поспілкувались з дітьми та побажали їм гарного відпочинку. Петро Порошенко також привітав з днем народження одну зі школярок - Віолетту Беззуб.

За підтримки Міністерства закордонних справ України та угорського уряду вже четвертий рік поспіль в Угорщині відбувається літнє оздоровлення дітей із сімей учасників АТО, родин переселенців, малозабезпечених сімей та обдарованих дітей з різних регіонів України.

Наразі вже більше 1500 дітей мали змогу відпочити та оздоровитися на курортах озер Веленце та Балатон в Угорщині. З 11 червня по 26 серпня цього року планується прийняти 700 дітей як безпосередньо з території східної України, так і з сімей учасників АТО. Перша група зі 112 дітей віком від 8 до 15 років прибуде в Угорщину на відпочинок 11 червня.

Крім того, цього року сусідню країну відвідають також переможці міжнародного соціального проекту "Книга добра", який організовується з благословення нині покійного кардинала, верховного архієпископа Києво-Галицького Любомира Гузара, за підтримки міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та угорського уряду. Основною метою та завданням цього проекту є створення книги з цікавими історіями та ілюстраціями про добро. 

Фото: сайт Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-