З Києва до Польщі у неділю вирушає

З Києва до Польщі у неділю вирушає "безвізовий потяг"

Укрінформ
У неділю, 11 червня, з Києва до Перемишля вирушить "Перший безвізовий поїзд", на якому здійснять символічну першу подорож без віз до Європейського Союзу активісти, аналітики, експерти, митці та журналісти.

Про це повідомляє "Європа без бар'єрів".

"У неділю, 11 червня, з Києва вирушить "Перший безвізовий поїзд" до Перемишля, на якому здійснять символічну першу безвізову подорож до ЄС 40 громадських активістів, аналітиків, експертів митців і журналістів – тих, хто працював над його досягненням, і тих, хто вірить у європейську ідентичність України", - йдеться у повідомленні.

Перед відправленням поїзда на Центральному залізничному вокзалі Києва відбудеться "церемонія прощання з візовим режимом", під час якої з короткими промовами виступлять: віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло, голова відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні Юргіс Вілчінскас.

Зазначається, що метою подорожі є символічний акт першого перетину кордону з ЄС за безвізового режиму, а також публічне обговорення питань свободи пересування в сучасному світі, шляху України до безвізового режиму, значення його набуття.

Під час зупинки у Львові до учасників подорожі приєднаються відомі львів’яни.

По прибуттю до Перемишля на залізничному вокзалі відбудеться прес-конференція, у якій візьмуть участь, окрім пасажирів поїзда, польські громадські діячі, інтелектуали, дипломати з обох сторін, зокрема, посол України в Республіці Польща Андрій Дещиця та екс-депутат Європарламенту і громадський діяч Павєл Залєвський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-