Ще 50 учасників АТО отримають меддопомогу в Литві - Порошенко

Ще 50 учасників АТО отримають меддопомогу в Литві - Порошенко

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко та Президент Литовської Республіка Даля Грібаускайте домовилися про проходження лікування 50 українських військових - учасників АТО у Литві.

Про це інформує офіційний сайт глави держави.

«Додатково 50 українських воїнів пані Президентом запрошено до Литви, де вони отримають якісну і сучасну допомогу», - зазначив Порошенко під час робочої поїздки до Харкова разом з Президентом Литовської Республіки Далею Грібаускайте.

Глава держави подякував Грібаускайте за те, що її країна і народ надавали дуже важливу підтримку Україні у складні для нашої держави часи. Він вважає, що «ця допомога мала не просто величезне значення, коли нам поставляли амуніцію, кулемети, одяг, медикаменти, але мала величезне символічне значення».

За словами Порошенка, Грібаускайте була першою, хто зателефонував і запропонував допомогу в лікуванні та реабілітації українських воїнів.

У свою чергу Президент Литви запевнила, що її країна готова і надалі приймати на лікування та реабілітацію українських військовослужбовців.

Президентський портал інформує, що, починаючи з липня 2014 року до червня 2017 року, Литва надала допомогу в реабілітації та лікуванні 155 військовослужбовцям України, які були поранені під час бойових дій у зоні АТО.

За  січень-червень 2017 року медичну реабілітацію отримали 28 учасників АТО, 26 із них вже повернулися в Україну. Нині у Військовому реабілітаційному центрі Збройних Сил Литви проходять реабілітацію двоє учасників АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-