Українці можуть розраховувати на підтримку ООН у питаннях гендерної рівності

Українці можуть розраховувати на підтримку ООН у питаннях гендерної рівності

Укрінформ
Українці можуть розраховувати на повну підтримку ООН в питаннях гендерної рівності і захисту прав жінок.

Про це заявила виконавчий директор структури ООН-Жінки, заступник генерального секретаря ООН Фумзілє Мламбо-Нгкука під час зустрічі з віце-прем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе, повідомляє Урядовий портал.

Заступник генерального секретаря ООН відзначила досягнення України в забезпеченні гендерної рівності і висловила сподівання, що країна і надалі буде рухатися цим шляхом. "Багато країн знаходяться в суттєво гіршому становищі щодо гендерної рівності, ніж Україна. У вашій країні надзвичайно високий рівень освіченості, цей фактор має велике значення для забезпечення рівності прав жінок та чоловіків", - підкреслила заступник генсека ООН.

В той же час вона наголосила на тому, що захист прав жінок, покращення умов їх життя - це постійна і всеохоплююча робота.

"Якщо права жінок в суспільстві не є захищеними, якщо вони почуваються не комфортно, їх права утискаються - то боротьба, навіть після закінчення збройного конфлікту в державі, триває і надалі для половини суспільства. Адже яка різниця, чи стріляють в тебе озброєні люди на вулиці, якщо ти зазначаєш насилля вдома?" - зазначила Мламбо-Нгкука.

У свою чергу віце-прем'єр зазначила під час зустрічі, що збройний конфлікт та безпекова, соціальна, економічна й політична криза останніх років поглибили вже існуючі гендерні нерівності та спричинили нові бар'єри на шляху до захисту та реалізації прав жінок в Україні. "Якщо подивитися на українське законодавство, може здатися, що рівність прав та чоловіків забезпечена на всіх рівнях. Але це оманливе враження, бо багато законів існують лише на папері, адже в нас не вистачає механізмів забезпечення їх реальної роботи", - зазначила Клипмуш-Цинцадзе.

Віце-прем'єр-міністр подякувала заступниці генсека ООН і українському представництву ООН за тісну співпрацю, зазначається в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-