Уповноваженого з гендерної політики оберуть на конкурсі - Климпуш-Цинцадзе

Уповноваженого з гендерної політики оберуть на конкурсі - Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Урядового уповноваженого з питань гендерної політики обиратимуть за конкурсом, підготовка і проведення якого може забрати до трьох місяців.

Про це заявила на брифінгу в четвер віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На посаду урядового уповноваженого з питань гендерної політики буде конкурс. Я думаю, що це питання кількох місяців, не можу сказати точніше, тому що потрібно розробити посадові інструкції, зібрати документи, після того провести конкурс. Я думаю, що це забере до трьох місяців", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, те, що метою створення нової інституції є забезпечення рівності прав чоловіків і жінок, не означає, що в ній мають працювати лише жінки.

"Ні в якому випадку. Ми сподіваємося, що на конкурс в офіс урядового уповноваженого будуть подаватися і чоловіки, і жінки, і найкращі, найпрофесійніші, найсильніші з точки зору фахових вимог, які будуть розроблені в Секретаріаті Кабінету міністрів до цих посад, виграють ті конкурси", - зазначила віце-прем'єр.

Водночас вона повідомила, що уряд дуже розраховує на співпрацю у цьому контексті з програмою ООН "Жінки", з її представниками вже велися перемовини про залучення донорських коштів Швеції і Канади. За словами Климпуш-Цинцадзе, це дасть змогу не чекати  безпосередньо створення нової інституції, а розпочинати впровадження тих пілотних проектів, які ми визначили як пріоритетні.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів 7 червня схвалив рішення щодо запровадження інституту урядового уповноваженого з питань гендерної політики, який буде створений при Секретаріаті Кабінету міністрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-