НСЖУ вимагає парламентських слухань з питань безпеки журналістів

НСЖУ вимагає парламентських слухань з питань безпеки журналістів

Укрінформ
Національна спілка журналістів вимагає проведення парламентських слухань з питань безпеки працівників ЗМІ та стану свободи слова в Україні. 

Про це заявив голова НСЖУ Сергій Томіленко, підтримуючи вимогу Президента України Петра Порошенка щодо публічного звіту правоохоронних органів у справі розслідування вбивства Павла Шеремета, інформує прес-служба НСЖУ.

За словами керівника НСЖУ, зараз немає відчутного прогресу у розслідуваннях злочинів, скоєних проти журналістів. Тому Спілка вимагає публічного звіту влади і органів слідства.

"Не розкриті злочини, скоєні проти журналістів у часи Майдану. Хоча минуло вже понад 3 роки – досі жоден кривдник журналістів належно не покараний. Немає прогресу у розслідуванні злочинів, що сталися вже за нової влади - вбивства Павла Шеремета, підпалів автомобілів журналістів у Дніпропетровській області, відкритих нападів на редакції", - наголосив Томіленко. 

Він нагадав, що під час виконання своїх обов’язків журналісти стають жертвами злочинів на територіях, які охоплені військовими діями. "Але навіть у мирних містах працівники ЗМІ піддаються диким випадкам фізичної агресії. На жаль, ми не бачимо адекватної реакції влади, чесного намагання знайти і покарати винних, щоб упередити подібні злочини проти журналістів у майбутньому. Тому, як найбільша журналістська організація України, ми ставимо за мету домогтися публічного звіту влади і слідства на парламентських слуханнях. Для Спілки дуже важливо здобути прецеденти покарання винних", - сказав голова НСЖУ.

Як зазначається у повідомленні, НСЖУ зі свого боку готова долучити до організації і проведення парламентських слухань міжнародних партнерів – Міжнародну федерацію журналістів, Європейську федерацію журналістів, офіс Представника ОБСЄ зі свободи медіа, офіс Верховного комісара ООН з прав людини та ЮНЕСКО.

Повідомляється також, що системна боротьба з безкарністю є одним із ключових статутних завдань Спілки, яке на засіданні правління НСЖУ було включено до пріоритетів роботи на найближчі 1,5 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-