Міжнародна федерація журналістів привітала зі святом українських колег

Міжнародна федерація журналістів привітала зі святом українських колег

Укрінформ
На адресу Національної спілки журналістів України надійшло вітання від Міжнародної федерації журналістів у зв'язку з 25-річчям вступу НСЖУ до організації та професійним святом - Днем журналіста України. 

Від імені МФЖ вітання надіслав заступник генерального секретаря організації Джеремі Діар, повідомляється на сайті НСЖУ.

"Вітаємо вас з 25-річчям приєднання вашої Спілки до МФЖ та виявляємо солідарність із українськими журналістами", - наголошується в зверненні на адресу голови НСЖУ Сергія Томіленка.

У листі зазначається, що за минулі 25 років українські журналісти стали свідками великих змін, зіткнулися з багатьма загрозами і викликами.

Так само в зверненні Міжнародної федерації журналістів говориться, що дана організація пишається тим, що всі ці роки тісно співпрацювала з представниками українських медіа, підтримувала НСЖУ, оскільки українські журналісти ведуть постійну боротьбу за безпеку, права і свободи журналістів в Україні.

Як відомо, сьогоднішнє професійне свято працівників засобів масової інформації в Україні було встановлено 25 травня 1994 року Указом Президента України Леоніда Кравчука на підтримку ініціативи делегатів I Всеукраїнського з'їзду редакторів газет і журналів.

Датою святкування визначено 6 червня - день прийняття 6 червня 1992 року Спілки журналістів України до Міжнародної федерації журналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-