Справа про розкрадання Кіотських грошей дійшла до суду

Справа про розкрадання Кіотських грошей дійшла до суду

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до Солом'янського районного суду обвинувальний акт у справі за фактом розкрадання коштів, виділених Україні за Кіотським протоколом.

Про це інформує прес-служба відомства у Facebook.

"Зібраними матеріалами встановлено, що група осіб, до складу якої входили службові особи ДП "Укрекоресурс", шляхом забезпечення перемоги фіктивних компаній у тендерних процедурах "Капітальний ремонт шляхом технічного переоснащення світильників на основі ламп розжарювання на світильники на основі LED-технологій для скорочення викидів парникових газів та покращення соціально-економічних умов" вчинили замах на заволодіння державними коштами у сумі 336 009 811, 63 грн", - йдеться у повідомленні.

За результатами досудового розслідування до кримінальної відповідальності притягнуто десять осіб.

Зокрема, директору ДП "Укрекоресурс" Ковалю О.Ю. інкримінується вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 (замах на заволодіння чужим майном), ч. 2 ст. 382 (невиконання рішення суду), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Двом співробітникам ДП "Укрекоресурс" - членам комісії з проведення конкурсних торгів Кравченку Р.В. та Добриловській О.А. інкримінується вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 (замах на заволодіння чужим майном), ч. 4 ст. 358 (використання підробленого документу), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Директору комунального підприємства "Одесміськсвітло" Прокопцю О.В., який шляхом підробки забезпечив необхідними документами фіктивні підприємства для участі у тендерних закупівлях, інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Колишньому працівнику ВП "Южно-Українська АЕС" ДП НАЕК "Енергоатом" Соколову Д.Д. інкримінується вчинення пособництва у замаху на заволодіння державними коштами та використання підробленого документа, а саме кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 пособництво у замаху на заволодіння чужим майном), ч. 4 ст. 358 (використання підробленого документу) КК України. Ураховуючи, що останній перебуває у міжнародному розшуку, на підставі ухвали слідчого судді досудове розслідування відносно вказаної особи здійснюється у передбаченому главою 24-1 КПК України порядку щодо спеціального досудового розслідування.

Вироками судів вже засуджено двох осіб (Слєпченко А.В. та Безпала О.В.) за вчинення фіктивного підприємництва (ч. 1 ст. 205 КК України).

Також матеріали досудового розслідування щодо одного із співучасників за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 (пособництво у замаху на заволодіння чужим майном) КК України та двох осіб за підозрою у вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво) КК України виділено в окреме провадження у зв’язку з оголошенням їх розшуку.

За висунутим обвинуваченням за ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 КК України особам загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-