Гройсман каже, що в Охматдиті невірно зрозуміли автономізацію

Гройсман каже, що в Охматдиті невірно зрозуміли автономізацію

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що автономізація лікарняних закладів надасть їм можливість стати конкурентними.

Про це Прем'єр заявив під час прес-конференції після інспектування будівництва нового корпусу Охматдиту, відповідаючи на запитання журналістів щодо звернення лікарів цієї лікарні, які просять не перетворювати клініку у неприбуткове підприємство, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо фінансувати стіни лікарень чи якісну медичну послугу, яка надана пацієнту? Відповідь очевидна: отримав послугу - отримав кошти. Автономізація лікарняних закладів - це правильний крок, який дасть можливість лікарням стати конкурентними і якісними", - сказав він.

При цьому Гройсман припустив, що колектив Охматдиту написав звернення з проханням не перетворювати лікарню на неприбуткове підприємство, оскільки неправильно зрозумів зміни, які мають настати після автономізації.

Прем'єр вважає, що колектив лікарні змінить свою позицію після зустрічі з керівництвом Міністерства охорони здоров'я та новим директором Охматдиту, який був обраний в результаті конкурсу.

Гройсман також зазначив, що реформи в медицині, які нині проходить Україна, інші країни завершили ще 20 років тому, що дозволило їм вийти на якісно новий рівень надання медичних послуг та знизити рівень захворюваності та смертності. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-