Представники ЄС схвалили внесок прикордонників в отримання Україною безвізу

Представники ЄС схвалили внесок прикордонників в отримання Україною безвізу

Відео
Укрінформ
У Києві в головному офісі Консультативної місії ЄС в Україні відбулася нарада групи з надання допомоги Україні в питаннях управління кордонами (BMAG).

На заході був присутній перший заступник голови Держприкордонслужби Василь Серватюк, який розповів про досягнення відомства в запровадженні реформ перед формальним набранням чинності безвізового режиму між Україною та ЄС 11 червня, повідомляє прес-служба ДПСУ.

Виступаючи перед представниками міжнародної спільноти перший заступник голови ДПСУ висловив думку, що безвізовий режим, який дозволить українцям в’їжджати до ЄС (без віз) на період до 90 днів протягом 180 днів, - це нагорода за зусилля в реалізації реформ, та запевнив учасників наради, що імплементацію реформ буде продовжено.

«Вітаю Україну із отриманням візової лібералізації. Ми вважаємо, що ДПСУ – те відомство, яке серед інших в Україні, найбільше орієнтовано на проведення реформ, - заявив голова КМЄС Кястутіс Ланчінскас. «Міжнародна співпраця лежить в основі діяльності на кордоні, і Держприкордонслужба продемонструвала свою відкритість та бажання співпрацювати з міжнародними колегами. Їхні досягнення показують, що українці можуть відчувати на собі результати впровадження реформ».

Також на нараді групи виступили представники Нідерландів та Місії EUBAM, які поділилися власним досвідом дії безвізового режиму з точки зору країни-члена та не члена ЄС.

BMAG – група під головуванням Держприкордонслужби, що займається реформою системи управління кордонами в Україні, до якої входять українські та міжнародні експерти. Участь в цій групі – важливий елемент стратегічних консультацій, які надає КМЄС.

Крім того, BMAG забезпечує кращу співпрацю міжнародних донорів в галузі управління кордонами. Впровадження реформ в Держприкордонслужбі було обов’язковою умовою в рамках плану дій щодо запровадження безвізового режиму. Це, зокрема, запровадження біометричних паспортів, інтегроване управління кордонами та заходи щодо боротьби з корупцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-