У центрі Харкова агітували за

У центрі Харкова агітували за "Військовий контракт"

Фоторепортаж
Укрінформ
Кілька тисяч харків'ян - дорослі і діти - зібрала на площі Свободи в центрі міста інформаційна акція "Військовий контракт".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На площі під українським прапором вишикувалися в ряди до 50 одиниць бойової і спеціальної техніки: БТРи, бронеавтомобілі "Дозор-Б", зенітний ракетний комплекс "Оса-АКМ", військові санітарні автомобілі, техніка МНС, включаючи пожежні машини і водяну гармату, вибухотехніка для підрозділів саперів, роботи для розмінування. На  стендах - зразки стрілецької зброї і боєприпасів, а заняття з розкладання-складання для охочих проводять військовослужбовці: армійці, прикордонники, нацгвардійці, курсанти військових вишів.

В агітаційних наметах представники обласної служби зайнятості та військовослужбовці Харківського гарнізону розповідають майбутнім контрактникам про особливості служби, соціальні гарантії (зарплата від 7 до 15 тис. грн на місяць), вакансії в підрозділах ВСУ.

У виконанні військового оркестру звучать патріотичні пісні, мистецтво ритміки демонструє група дівчат-барабанниць. Гостей акції частують солдатською кашею, приготованою на польовій кухні типу КП-130. Працюють волонтерські майстер-класи з плетінню маскувальних сіток.

"Нинішня акція на підтримку престижу військової служби за контрактом - третя за рахунком з початку року. Вона організована обласним військкоматом за участю влади і обласної служби зайнятості і розрахована, насамперед, на молодь. З початку року воїнами-контрактниками стали близько тисячі жителів Харківщини. Кожен четвертий рекрут має статус учасника бойових дій. Хлопці і дівчата без армійського досвіду (7-8% призовників за контрактом становлять жінки: на службу беруть радисток, телефоністок, програмістів, кухарів, фельдшерів) йдуть в навчальні центри для проходження курсу спеціальної підготовки, а потім служити за обраною військовою професією", - зазначив Харківський обласний військовий комісар полковник Юрій Калгушкін.

За його словами, до опівдня до 200 хлопців і дівчат, які стали учасниками акції "Військовий контракт", залишили свої дані офіцерам райвійськкоматів регіону для включення їх до складу команд призовників.

Фото: Регіональний медіа-центр МО України у м. Харків

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-