У МОЗ перевіряють заклади для оздоровлення та відпочинку дітей

У МОЗ перевіряють заклади для оздоровлення та відпочинку дітей

Укрінформ
Спеціалісти лабораторних центрів Міністерства охорони здоров'я проводять лабораторні та інструментальні дослідження закладів з метою підготовки до оздоровчої кампанії.

Про це повідомляє Урядовий портал.

“До початку оздоровчого сезону у закладах оздоровлення та відпочинку здійснюється лабораторний контроль якості питної води та води відкритих водойм. Проведено 5185 досліджень питної води за бактеріологічними та 4701 – за санітарно-хімічними показниками, з них показник відхилень за бактеріологічними показниками становив 6,2%, за хімічними показниками – 12%. Також досліджено 215 проб води відкритих водойм за бактеріологічними показниками, з них показник відхилень склав – 3,7%. Відхилення виявлені у 712 закладах оздоровлення та відпочинку”, - зазначається на сайті.

Загалом планується дослідження у понад 6,6 тис. закладів оздоровлення та відпочинку. Серед них 479 закладів оздоровлення (позаміських – 381, санаторного типу – 53, дитячих центрів – 16) та понад 6,2 тис. закладів відпочинку (з денним перебуванням – 5988, наметових містечок – 38, табори праці та відпочинку – 218).

У разі виявлення невідповідностей нормам лабораторних та інструментальних досліджень спеціалісти лабораторних центрів МОЗ надали 910 рекомендацій власникам закладів оздоровлення та відпочинку, щоб ті змогли забезпечити належні умови для оздоровлення та відпочинку дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-