Білоруський доброволець оголосив голодування в СІЗО Маріуполя

Білоруський доброволець оголосив голодування в СІЗО Маріуполя

Укрінформ
Ігор Клевко, який з лютого перебуває в Маріупольському слідчому ізоляторі за підозрою у викраденні і умисному вбивстві жителя селища Мангуш, оголосив голодування, вимагаючи зміни запобіжного заходу.

Про це повідомила білоруській службі "Радіо Свобода" цивільна дружина білоруського добровольця Валентина Соколова.

"Спочатку він погрожував сухим голодуванням, але потім погодився на голодування з водою", –  сказала вона.

За словами Соколової, за час утримання Клевка п'ять разів переводили з однієї камери в іншу, а йому потрібне додаткове обстеження після операції на пораненій нозі.

"У нього багато й хронічних захворювань, які загострилися. Але ніякого лікування немає, а в СІЗО пишуть відписки, що все необхідне лікування він отримує", – додала вона.

Адвокати Клевка звернулися до апеляційного суду Донецької області в Маріуполі зі скаргою на подовження арешту до 23 липня. Але судове засідання з цього питання перенесено на 6 червня. Білоруський доброволець не визнає своєї провини.

За матеріалами справи, Ігор Клевко разом з іншими добровольцями приблизно у другій половині жовтня 2014 року отримав замовлення "від особи, яку зараз намагається встановити слідство, на викрадення, незаконне позбавлення волі й ліквідацію, тобто умисне вбивство", жителя одного з прилеглих до Маріуполя селищ. У рішенні суду йдеться, що жертву вивезли 2 листопада 2014 року до лісосмуги, розстріляли і закопали на місці. За даними слідства, постріли з автомата Калашникова зробив Клевко.

Під час судового засідання Клевко зазначив, що обставини, про які згадується в справі, можливо і мали місце, однак в скоєнні цього злочину його обмовили. Також він клопотав проти свого арешту за станом здоров'я, стверджуючи, що має проходити курс лікування, а в умовах СІЗО це неможливо.

Ігор Клевко (позивний "Лев") разом з батальйонами "Донбас" і ДУК "Правий сектор" брав участь у бойових діях у гарячих точках на сході України в Артемівську, Папасній, Лисичанську, Іловайську і Пісках. У Пісках був поранений.

Клевко народився в білоруському місті Молодечно, має білоруське громадянство і статус біженця в Чехії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-