Насіров не проходить у справі

Насіров не проходить у справі "клименківців" - прокурор

Укрінформ
Відсторонений від посади голова Державної фіскальної служби Роман Насіров не був і не є суб'єктом кримінального провадження щодо екс-податківцям.

Про це заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос в інтерв'ю РБК-Україна.

"Насіров не був і не є суб'єктом кримінального провадження щодо екс-податківців. Він не свідок у цій справі, не залучений фахівець, він не давав жодних свідчень", - заявив Матіос, відповідаючи на питання журналіста - чи правда, що дані, які допомогли слідству, глава ДФС Роман Насіров передав кілька місяців тому.

Матіос підкреслив - щоби розкрити ті злочини, які чинилися, коли Олександр Клименко очолював Міністерство доходів і зборів, треба було проаналізувати весь масив податкових декларацій, змін в деклараціях, які є в електронній базах податкової служби.

За його словами, доступ до цієї інформації, згідно із законом, має виключно НАБУ, а оскільки НАБУ не розслідує і не може розслідувати цю справу, оскільки вона розпочата прокуратурою, військовій прокуратурі потрібно було самій проаналізувати всі ці бази.

"Доступу до них згідно із законом ми не маємо. Вносити зміни в закон, аби ми могли отримати це право і вивчити необхідні нам документи - неможливо. Тому, за клопотанням Генерального прокурора України, Насіров взяв на себе відповідальність і виділив нам відповідні ресурси з відповідними фахівцями і доступами до всіх баз податкової. Без онлайн-доступу до податкових баз, їх аналізу, проведення експертиз певних сегментів цих баз неможливо було би розкрити й зібрати докази щодо невеликої частини цих екс-податківців першої ланки. Справа триває, ми плануємо арешти", - підкреслив Матіос.

Як повідомляв Укрінформ, відсторонений від посади голова Державної фіскальної служби Роман Насіров підтвердив, що брав участь в спецоперації проти колишніх податківців включно з їхнім затриманням.

Як заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, спецоперація із затримання екс-податківців вдалася завдяки голові ДФС Роману Насиірову.

Працівники правоохоронних органів 24 травня затримали 23 колишніх керівників обласних управлінь Міністерства доходів і зборів під час 454 одночасних обшуків в 15 областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-