Суд відмовився змінити запобіжний захід Насірову і повернути заставу

Суд відмовився змінити запобіжний захід Насірову і повернути заставу

Укрінформ
Солом'янський районний суд у м. Києві відмовив у задоволенні клопотання адвокатів відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова про зміну йому запобіжного заходу. 

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив працівник спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Сьогодні було судове засідання, на якому розглядалось клопотання захисту Насірова про зміну йому запобіжного заходу. Суд відмовив у задоволенні цього клопотання», - зазначив співробітник відомства.    

При цьому він додав, що  судове засідання проходило в закритому режимі, оскільки у клопотанні містилася інформація, яка становить лікарську таємницю. Зокрема, Насіров звернувся до суду з проханням змінити запобіжний захід з метою виїзду за межі України на лікування і просив повернути йому внесену заставу у розмірі 100 мільйонів гривень. 

Як повідомлялося, детективи НАБУ 2 березня затримали Насірова та повідомили йому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою та службовим становищем).

За версією слідства, Насіров у період з травня 2015 року по березень 2016 року ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для компаній, задіяних у так званій «газовій схемі Онищенка», на загальну суму 2,019 млрд грн. 

7 березня Солом'янський районний суд Києва обрав Насірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою застави в розмірі 100 млн грн, яка була внесена 16 березня.

Нещодавно Насіров звернувся до НАБУ з проханням повернути йому закордонний паспорт для виїзду на лікування у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-