Будинок Уряду відкрив свої двері для вихованців дитбудинку

Будинок Уряду відкрив свої двері для вихованців дитбудинку "Малятко"

Фото
Укрінформ
Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну організував екскурсію до Будинку Уряду для вихованців дитячого будинку «Малятко».

Про це повідомляє прес-служба КМУ.

Подібний захід, приурочений до Міжнародного дня захисту дітей, відбувся у стінах Уряду вперше.

Діти оглянули експозицію Музею історії урядів України та мали змогу побачити, де ухвалюють рішення урядовці, – побувавши у залі засідань Кабінету Міністрів.

Багато емоцій діти отримали від спілкування з Державним секретарем СКМУ Володимиром Бондаренком та керівниками комунікаційних підрозділів міністерств та відомств.

«Я радий вітати вас у нас вдома, - розпочав зустріч Володимир Бондаренко. - Чому я кажу вдома, тому що тут ми проводимо більшість нашого часу. І сьогодні з колегами з усіх міністерств ми приготували для вас подарунки».

Гостинців і справді було чимало. Хлопчики та дівчатка отримали і книжки, і різноманітні канцелярські товари, і іграшки і, звісно, солодощі. Як жартували представники дитячого будинку, щоб забрати все - потрібно викликати ще одне авто.

Команда «Єдиного голосу» намагалася організувати для малечі справжнє свято. Представники Міністерства закордонних справ організували квест, Міністерства інформаційної політики – конкурс на кращий віршик про Україну. Офіс Віце-прем’єр-міністра з питань європейської інтеграції для діток підібрав велику кількість художньої літератури, як для молодших школяриків, так і для тих, хто вчиться в старших класах. До слова, і старші і молодші діти активно брали участь у запропонованих іграх.

З Міністерства внутрішніх справ розповіли про роботу поліції та закликали не боятися поліцейських, а навпаки – звертатися, якщо це буде необхідно. Представники Мінприроди розказали, як турбуватись про довкілля і пообіцяли організувати для дітей поїздку до одного з національних парків України. А от Міністерство культури влаштує для хлопчиків та дівчаток похід до Національного цирку, де стартувала нова видовищна програма.

Службовці також не залишилися з пустими руками. Державному секретареві СКМУ вручили зроблений власноруч дітьми оберіг ляльку-мотанку, розписаний дзвіночок та власноруч намальований малюнок. Все це буде зберігатися в Музеї історії урядів. На завершення хлопчики та дівчатка дитячого будинку влаштували невеличкий концерт.

«Напевно, це найкращий мій день дитини, який можна було собі уявити. Тому що в такі моменти розумієш для чого і для кого ти працюєш. Ці діти - це ті, задля кого ми щось робимо. Емоції переповнюють:  від радості до сліз, адже розумієш, що в цих дітей є все, крім одного – дому», - поділився Володимир Бондаренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-