2 червня: народний календар і астровісник

2 червня: народний календар і астровісник

Укрінформ
На Тимофія велика надія, втім, на когось надійся, а сам не зівай 

Сьогодні в Болгарії фестиваль троянди, в німецькому Лейпцизі – найбільший і найважливіший у Європі фестиваль готичної музики, в Таїланді – фестиваль ананасу, а у нас – Тимофія-городника.

«На Тимофія велика надія», – казали українці, стежачи за погодою, яка мала запрогнозувати врожай овочевих культур. Якщо цього дня дуже пахнуть квітки жовтої акації, а довкола них густо в’ються комахи – на дощ і негоду. Вода потемніла в річці – перед грозою. Вранці роса й туман – на добру погоду; чим більше роси, тим жаркіший день; немає роси ввечері та вночі – віщування дощу.

З іменинами вітайте Олександра і Олексія, а також Тимофія і Сусанну (це жіноче ім’я походить з давньоєврейської й означає «біла лілія», «лотос»).

Сьогодні 9-ий місячний день. Молодий Місяць продовжує знаходитись у Діві, до того ж, п’ятниці покровительствує Венера. Краса, інтуїція, сексуальність битимуть водограєм, але за енергетикою день важкуватий – обачність не завадить. Емоції та почуття ліпше на час заховати на дно скриньки серця і закрити на ключик. Натомість трохи живильної прохолоди у стосунках не завадить. Регулюйте власні бажання, вчасно тисніть на гальма і дивіться, не сплутайте їх з газом. Таке теж трапляється. Імпульс, який ви задасте починанням цього дня, живитиме їх протягом місяця. Займайтеся буденними справами, дивіться на світ світлим оком і з помірним оптимізмом – попереду Зелені свята!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1963 році: +3,9; а найтеплішим у 1921 -  +33,3.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-