Мирослава Гонгадзе оскаржить відсторонення її адвоката у процесі щодо Пукача

Мирослава Гонгадзе оскаржить відсторонення її адвоката у процесі щодо Пукача

Укрінформ
Вдова Георгія Гонгадзе Мирослава вважає безпідставним та незаконним відсторонення Валентини Теличенко як її представника в касаційному процесі щодо Олексія Пукача, засудженого за вбивство журналіста.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Учора колегія касаційного суду на чолі з головуючою Марчук Наталєю Олегівною незаконно та на порушення моїх прав як потерпілої позбавила мене можливості представляти мої інтереси в судовому процесі у справі касаційного провадження за обвинуваченням Пукача в умисному вбивстві Георгія Гонгадзе. Відсторонення Валентини Теличенко як мого представника вважаю безпідставним та незаконним і я планую подати скаргу до Вищої ради юстиції та буду шукати захисту своїх прав у Європейському суді з прав людини", - заявила Гонгадзе.

Вона нагадала, що Україна досі не виконала попереднє рішення у справі Гонгадзе проти України і  не завершила судовий процес над Пукачем.

"За понад півроку суд не спромігся розпочати судові слухання у цій справі, і це викликає підозру, що справа затягується умисно", - зазначила Гонгадзе.

Вона також зауважила, що суддя Марчук є кандидатом до Верховного суду України.

Як повідомлялося, журналіста Георгія Гонгадзе вбили восени 2000 року.

Обвинувачений у його вбивстві Олексій Пукач перебував у розшуку з 2005 року. Після його затримання Печерський райсуд Києва у 2013 році засудив Пукача до довічного позбавлення волі. Апеляційний суд Києва залишив вирок без змін.

Після цього адвокати Пукача подали касацію на вирок, вимагаючи зменшити покарання до 15 років.

 Фото:  Bigmir.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-