Порошенко привітав українців з Днем захисту дітей

Порошенко привітав українців з Днем захисту дітей

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко привітав українців з нагоди Дня захисту дітей.

Про це йдеться у зверненні Глави держави, розміщеному на його сайті.

“Діти - цвіт нашої нації, наше майбутнє, заради якого ми живемо, працюємо і творимо. День захисту дітей - чудова нагода ще раз наголосити, що усі діти мають рівні права: на освіту, охорону здоров’я, відпочинок, дозвілля, свободу думки, совісті і релігії. Жодна дитина не може бути об’єктом незаконного втручання у здійснення її права на особисте та сімейне життя”, - заявив Порошенко.

Він зазначив, що ці та інші права гарантовані дітям Конвенцією ООН про права дитини, яка є невід’ємною частиною українського законодавства.

Порошенко підкреслив, що поважати права дитини, ставити їх вище власних інтересів - обов’язок кожного дорослого. “Органи влади, органи місцевого самоврядування, посадові особи усіх рівнів повинні піклуватись про добробут і безпеку дітей, ураховувати їх інтереси та потреби”, - зазначив він, додавши, що “перед нами стоїть важливе завдання - виховати гідних громадян України: розумних, активних, упевнених у власних силах, з вірою у серці та глибоким внутрішнім світом”.

“Ми будуємо вільне суспільство — суспільство рівних можливостей, у якому кожна дитина почуватиметься впевнено. Ми твердо тримаємо курс на розбудову демократії, проводимо реформи в економіці, освіті, охороні здоров’я для того, щоб наші діти мали високі стандарти життя, отримували якісну освіту, медичну допомогу, могли розвивати свої здібності і таланти”, - наголосив Президент.

Звертаючись до дітей, Глава держави відзначив, що вони - майбутнє України, “наша радість і натхнення в усіх починаннях”.

Порошенко побажав дітям рости здоровими, бути щирими, чесними, цілеспрямованими і наполегливими і втілювати свої мрії. 

Також Президент висловив подяку батькам, учителям, вихователям та усім, хто присвятив своє життя дітям: “Ваша місія є надзвичайно важливою. Бажаю вам невичерпного джерела любові та доброти, віри і наснаги у цій благородній справі”.

Фото: http://www.president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-