Справа Сергієнка: Суд визнав законним повторне затримання вбивці журналіста

Справа Сергієнка: Суд визнав законним повторне затримання вбивці журналіста

Укрінформ
Суд визнав законним повторне затримання Вадима Мельника, якого підозрюють в організації викрадення і вбивства у 2014 році черкаського журналіста Василя Сергієнка.

Напередодні йому оголосили нову підозру – Мельнику інкримінують створення злочинної організації, повідомляє "Радіо Свобода".

31 травня адвокат підозрюваного Сергій Гончар оскаржував затримання свого підзахисного. Він зауважив, що 30 травня  активісти заблокували роботу суду, погрожували розправою Мельнику і йому, а також не дали виконати вирок апеляційного суду. Він також зазначив, що слідчий не мав підстави затримувати його підзахисного і назвав затримання незаконним. Адвокат просив про розгляд справи у закритому режимі, однак суддя таке клопотання не задовольнила.

Слідчий, який зачитав підозру Мельнику, наголосив, що підозрюваного 30 травня затримали за кримінальне правопорушення, а саме створення злочинної організації у 2014 році. Зрештою, суд відмовив у задоволенні скарги.

1 червня має відбутися судове засідання щодо обрання міри запобіжного заходу Вадиму Мельнику.

Нагадаємо: 16 травня у Нацполіції заявили про затримання в Києві підозрюваного в організації викрадення і вбивства журналіста Василя Сергієнка. 17 травня Придніпровський районний суд Черкас обрав запобіжних захід Вадиму Мельнику у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів без можливості внесення застави.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-