Толерантність з дитинства: ООН презентувала Конвенцію про права людей з інвалідністю

Толерантність з дитинства: ООН презентувала Конвенцію про права людей з інвалідністю

Укрінформ
У Києві Агентство ООН у справах біженців презентувало ілюстративну книгу для дітей "Дітям про Конвенцію ООН про права людини з інвалідністю", аби сформувати серед дітей молодшого віку толерантне ставлення та розуміння інклюзивного суспільства.

"Сьогодні ми - Національна асамблея осіб з інвалідністю України та Агентство ООН у справах біженців - презентуємо книжку, особливу книжку, бо усвідомити дитинці, яка має інвалідність, свої права сьогодні в Україні дуже важко. Є високий рівень дискримінації людей, які мають інвалідність в нашій країні", - сказав Сушкевич.

Він також зазначив, що на сьогодні найбільш уразливими серед усіх категорій дітей з інвалідністю є ті, що були змушені покинути власні домівки через збройний конфлікт на Донбасі.

"За роки української незалежності відсоток дітей з інвалідності у структурі населення країни зріз із 6% до 20%. Це важкий показник. На жаль, цей показник має для людей небезпеку... Для дітей з інвалідністю, які вимушені були переселитися зв'язку з виникненням конфлікту на сході України, покинути свою рідну домівку, і їх права порушені вдвічі більше - і з точки зору війни, і з точки зору того, що, на жаль, сьогодні в Україні права дітей з інвалідністю мають високий рівень проблемності. Зокрема, це і доступність освіти, доступності навколишнього середовища, комунікації в дитячому садку. Ця книга допоможе дітям і батькам в першу чергу із формуванням нової свідомості, свідомості дитини без меншовартості, пов'язаної з меншовартістю", - пояснив Сушкевич.

На десяти сторінках ілюстрованої книги розміщено короткі витримки 50 статей із Конвенції про права осіб з інвалідністю та невеликий термінологічний словник. Дитяча версія Конвенції ООН про права людей з інвалідністю була розроблена для школярів і дітей середнього віку.

За інформацією представників Агентства ООН у справах біженців, згодом книгу можна буде скачати на офіційному сайті Агенції. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-