НАБУ: почалось голосування за кандидатів до ради громадського контролю

НАБУ: почалось голосування за кандидатів до ради громадського контролю

Інфографіка
Укрінформ
У середу, 31 травня о 9:00 розпочалося відкрите рейтингове інтернет-голосування за осіб, які виявили бажання працювати у складі Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ. 

"Голосування триватиме впродовж усього дня – з 9:00 до 21:00. Віддавати голоси за представників громадських об’єднань (далі – ГО) можуть усі громадяни, які проживають на території України. Одна особа має право обрати до 15 кандидатур з-поміж 56-ти претендентів від 35 ГО. Закликаємо громадськість долучатися до виборів за посиланням: https://nabu.gov.ua/voting/", - йдеться у повідомленні.

Список учасників конкурсу з обрання Ради громадського контролю та інформація про них розміщені на сайті Бюро.

Як пояснили у відомстві, кожному виборцю на голосування відведено 15 хвилин. Для того, щоб зробити вибір, потрібно: перейти на сторінку голосування за посиланням (вказане вище), натиснути «РОЗПОЧАТИ ГОЛОСУВАННЯ», пройти тест і підтвердити, що Ви погоджуєтеся із правилами конкурсу. Наступний крок – зазначити власну електронну адресу, на яку буде надіслано код підтвердження. Отриманий код необхідно скопіювати у відповідне поле на сторінці. Далі виборець має ввести номер мобільного телефону українського GSM-оператора, на який отримає sms-повідомлення з кодом підтвердження. Його необхідно скопіювати у відповідне поле на сторінці. Після цього останній крок – поставити «пташки» біля прізвищ кандидатів, за яких бажаєте віддати свій голос, і натиснути значок «ПРОГОЛОСУВАТИ». На моніторі з’явиться підтвердження голосування. Також ця інформація буде надіслана на вказану виборцем електронну адресу.

Якщо з технічних причин громадянин не встигне проголосувати (інформація про час, який залишився, відображається у верхній частині сторінки голосування), спробу можна повторити за 5 хвилин.

Порядок конкурсу з обрання членів РГК затверджено Указом Президента України від 15 травня 2015 року №272/2015.

Захист процесу голосування від зовнішнього втручання забезпечуватиме Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України, а моніторинг процесу голосування – ГО «Електронна демократія».

Нагадуємо, що відповідно до Закону «Про Національне антикорупційне бюро України» Рада громадського контролю утворюється у складі 15 осіб. Її завдання – забезпечувати прозорість та цивільний контроль за діяльністю НАБУ. Рада заслуховує інформацію про виконання планів і завдань Національного бюро, розглядає звіти і затверджує висновок щодо них, два її представники входять до складу Дисциплінарної комісії Бюро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-