У Генштабі сказали, на які посади призиватимуть жінок-офіцерів

У Генштабі сказали, на які посади призиватимуть жінок-офіцерів

Укрінформ
Під час призову офіцерів запасу з числа випускників військових кафедр українських ВНЗ, який здійснюватиметься за наказом міністра оборони України, громадяни чоловічої та жіночої статі можуть залучатися до служби на рівних умовах.

Про це у вівторок на брифінгу повідомив начальник головного управління персоналу - заступник начальника Генерального штабу ЗСУ Артур Артеменко, інформує прес-служба МОУ.

"Всі - чоловіки й жінки - будуть призиватися на рівних умовах. Хочу зазначити, що жінки довели свою спроможність виконувати завдання, в тому числі в районах проведення АТО, не гірше за чоловіків. Ми пишаємося такими жінками. Тож жінки будуть також залучатися до служби визначеним порядком", - зауважив він, відповідаючи на запитання журналістів.

За даними Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ, станом на кінець травня 2017 року у Збройних силах України проходять службу понад 23 тис. військовослужбовців-жінок, у тому числі 3,2 тис. жінок-офіцерів.

У МОУ зазначили, що змінами до наказу Міністерства оборони України від 27 травня 2014 року № 337 визначено перелік військово-облікових спеціальностей і штатних посад, на які дозволяється призначати військовослужбовців-жінок: стрільців, снайперів, розвідників, кулеметників, гранатометників, механіків-водіїв, інструкторів з тактичної медицини, навідників, зенітників, техніків, командирів відділень, командирів бойових машин та інших спеціальностей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-